BKB Křesťan s.r.o - Plasty pro stavebnictví Hradec Králové Kuchyně Hradec Králové, Rychnov, Kostelec nad Orlicí Vyšívání vlajek, erbů, stuh Hradec Králové Jiří Myšák - výroba kuchyní Kostelec nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové - používané materiály a spotřebiče

Používané materiály a spotřebiče

Materiály

Z naší dlouholeté praxe máme již zkušenosti s mnoha různými druhy materiálů. Vzhledem k tomu, že se ale na trhu objevují stále nové a nové, hlídáme průběžně i tyto nové trendy, abychom našim zákazníkům mohli nabídnout vždy ten nejoptimálnější co do vlastností tak i ceny.

Při výrobě našich výrobků pak používáme standardně tyto materiály:

  • Lamino - dřevotřísková deska potažena laminovaným povrchem, vyrábí se v různých typech dřevodekorů a barevných variacích, je levné a hodí se především na běžnou nábytkářskou výrobu
  • Masiv - celodřevěná „klasika“. Má svoji nezaměnitelnou podobu a kouzlo co do funkčnosti (pevný, odolný) i estetiky (příjemný na dotek, teplý). Při zpracování se může výrobek mořit ve finále se lakuje nebo napouští tak aby se vyzdvihla struktura a povaha dřeva

Vhodnost jednotlivých materiálů v rámci dané zakázky diskutujeme s klientem a snažíme se vždy na jedné straně ctít jeho přání, ale na straně druhé volit technologicky vhodné materiály na základě našich dlouholetých zkušeností.

PRACOVNÍ DESKY

Laminované - vyrábějí se v tloušťkách 28 mm, 38 mm.

  • Výhody:
    • nejčastěji používaný materiál z důvodu velké dekorové nabídky
    • příjemná cena
  • Nevýhody:
    • nedoporučuje se na ně pokládat horké předměty
    • méně odolávají vlhku oproti kamenině či dřevu

Dřevěné - dodávají se v několika základních dřevinách - Buk, Dub, Jasan, Ořech, což ovlivňuje jejich strukturu, barvu a celkový charakter.

  • Výhody:
    • 100% přírodní materiál příjemný na dotek
    • možnost různých tlouštěk dle potřeby a vhodnosti
    • dlouhá životnost
  • Nevýhody:
    • náročnější na údržbu - vyžadují občasné napuštění speciálním olejem
    • dražší než lamino
    • omezený výběr barev a typů

Kameninové – ve variantě umělý kámen nebo přírodní kámen.

  • Výhody:
    • jsou velmi vhodné pro toto použití (je možné na nich i krájet bez poničení desky či nože)
    • odolávají vysokým teplotám i vlhku
    • umělý kámen se vyrábí v mnoha odstínech
    • umělý kámen má velmi podobné vlastnosti jako kámen přírodní
  • Nevýhody:
    • přírodní pouze v odstínech mramorů a žuly
    • větší váha
    • vyšší cena

Spotřebiče a elektrorozvody

Standardně používáme při realizaci našich zakázek vestavěné spotřebiče těchto značek BRANDT, BLOMBERG, ELECTROLUX, WHIRPOOL, MORA, SIMENS, BOSCH se kterými již máme dobré dlouholeté zkušenosti jak při jejich montážích, tak s jejími vlastnostmi z referencí našich zákazníků. V případě přání klienta však můžeme použít a namontovat i spotřebiče jiných značek. Běžnou praxí je konzultace a rozměření elektro rozvodů a vzduchotechniky přímo v místě realizace.

Orientační schéma elektrorozvodů

Klikněte pro zvětšení... Orientační schéma elektrorozvodů

Na schématu výše je znázorněno základní rozvržení kuchyňské linky se zvýrazněním některých jejich dílčích vlastností.

Při návrhu kuchyně je vhodné se řídit těmito zásadami:

  • Obecně
    • rozmyslet, kolik spotřebičů a jakých bude vestavěných a kolik volně stojících
    • nezapomenou na potřebné rozvody, jejich rozmístění a jejich dimenzování (voda, plyn, elektřina)
  • Spotřebiče
    • každý spotřebič s větším výkonem by měl mít samostatný jistič (trouba elektrická, varná deska)
    • u pracovní plochy je potřeba mít dostatečné množství elektrických zásuvek v bezpečné vzdálenosti od zdroje vody
    • pracovní plochu je potřeba vhodně nasvítit. Světlo pouze stropní ani světlo z okna na bezpečnou práci nestačí
    • pro možnou úsporu místa je možné některé vestavěné spotřebiče skládat do „komínů“ na sebe
  • Nábytek
    • pracovní deska by měla být ve správné výšce dle výšky „kuchaře“
    • do pracovní desky není vhodné vedle sebe umístit dva otvory pro vestavěné příslušenství (např. dřez + varná deska) z důvodu manipulačního prostoru
    • pracovní deska by měla být navržena tak, aby odpovídala postupu vaření (sekce pro čištění, přípravu, vaření a servírování)

» na úvodní stranu

Partneři               ©2018, Petr Bláha               Návštěvy: 30165